Darul Ești Tu! - nr.3 de Paul Buică

A-DET-C3-E1

Produs nou

Darul Ești Tu! -  de Paul Buică, cartea numărul 3 a Colecției Andronicon

Mai multe detalii

În stoc

48,00 lei

Reduceri la volum

Cantitate Reducere Ai economisit
5 7% Pana la 16,80 lei
10 12% Pana la 57,60 lei

Fisa tehnica

Autor: Paul Buică
Editură: Odris
ISBN: 978-606-93367-4-8
Colecție: Andronicon
Tip carte: Ediție tipărită
An apariție: 2017
Dimensiuni: 180x105x22 mm
Nr. pagini: 438
Tip Copertă: Broșată
Edițiea: I.

Informatii

Despre carte:

Darul Ești Tu! - cartea numărul 3 a Colecției Andronicon

Cartea este un îndemn la conștientizarea Infinitului Potențial cu care ne naștem și pe care îl putem valorifica prin extinderea Cunoașterii, prin experimentare și prin Înțelepciune. Darurile cu care ne naștem sunt Căi pe care le putem urma, pe care le putem crește și pe care le putem face să rodească. Uni-Versul Creator ne-a înzestrat cu Întreaga sa Putere de Creație. Atunci când conștientizăm cât de puternici suntem în tot ceea ce dorim să împlinim în acord cu Legile Uni-Versului, suntem capabili să înfăptuim Lucruri Mărețe. Autocunoașterea este Calea pe care dacă alegem să pășim, ne va conduce către cunoașterea, conștientizarea și a modului de valorificare a Darurilor ce se află în stare latentă Ființa noastră, în Ființa fiecăruia dintre noi, fără excepție. Vom conștientiza la un moment dat aflați fiind pe Calea Autocunoașterii că cel mai mare Dar pentru noi înșine suntem noi. Fiecare pentru el însuși și fiecare pentru toți ceilalți semeni, pentru toate celelalte Ființe aflate pe diverse niveluri de evoluție la Pieptul Mamei Pământ.

„Darul Ești Tu!” este un Cuvânt de Folosință pentru toți cei care trăiesc Emoția primului pas făcut pe Calea către Cunoașterea de Sine, către redobândirea Respectul de Sine și a Liniștii Inimii, a Păcii Interioare. Este un Cuvânt de Folosință pentru toți cei care simt, care au înțeles că Ființa Sălășluitoare din Inima lor este Nemuritoare și infinit de Inteligentă și de Puternică în Înfăptuire așa cum este Întregul Uni-Vers.

Fragmente din cartea Darul Ești Tu! - nr.3 de Paul Buică:

Prolog

„Darul, Ești Tu. Daruiești doar ceea ce Tu ești. Nu poți dărui altceva pentru că nu poți cunoaște, nu poți înțelege și nu poți avea decât ceea ce Tu ești. Te poți avea doar pe Tine. Poți înțelege doar ceea ce este pe Frecvențta Înțelegerii Tale. Nu este nici bine nici rău, așa ESTE. Poți avea doar propria Cunoaștere pe care o poți experimenta, împărtăși, îmbogăți. Ai propriile tale emoții și propriile tale trăiri, sentimente, convingeri. Gândurile și acțiunile tale îți aparțin în totalitate. Doar Tu poți derula propriile-ți gânduri, doar Tu le poți da Viață și le poți struni, doar tu îți poți împlini dorințele, îți poți atinge obiectivele, îți poți modela si modula ființarea, îți poți împlini Visul. Doar Tu îți poți creea o Viață pe măsura Ta. Doar pe măsura Ta, un alt fel, nu există. Nu îți poți creea Viața pe o altă măsura pentru că nu cunoști decât ceea ce Tu Ești. Darul Ești Tu. Daruiești doar ceea ce Tu ești. Doar Tu ești Cauza a tot ce se află, în tot ce se manifestă în fiecare clipă în Orizontul Vieții tale. Doar Tu răspunzi în fața Ta de propria-ți Viață. Doar Tu, în fața Ta. Privește-te în ochi și înțelege că Tu ești doar Tu. Că ești o Singularitate și Totalitatea în același timp. Că ești o Manifestare a Divinului și că toate Porțile Creației ți-au fost deschise încă din Prima Clipă a Vieții tale. Înțelege că doar Tu poți decide dacă vei păși pragul Porților Celeste sau nu. Nimeni altcineva nu o poate face în locul tău. Nimeni nu te poate împinge peste prag și nimeni de dincolo nu te poate trage undeva pentru că pur și simplu, Porțile ce ți s-au deschis sunt doar ale tale. Doar pentru Tine. Fără tine Porțile nu există, fără decizia Ta nu există niciun prag de trecut. Fiecare Ființă are propriile Porți ce nu pot fi nici văzute și nici simțite de altcineva. Decizia este în totalitate și în fiecare clipă doar a Ta. Doar Tu poți alege pentru tine dacă vrei să trăiești „cu dinții strânși” sau „cu brațele deschise”. Acesta este Darul de Iubire al Uni-Versului pentru Tine.

Acesta este Darul Creatorului pentru fiecare Ființă. Darul de a fi ceea ce este în fiecare clipă a existenței sale. Este minunat să fii ceea ce ești așa că nu te mai pierde în ceea ce ceilalți cred că Tu ești. Nu te mai risipi în ceea ce ceilalți sunt sau în ceea ce cred ei că sunt. Ei sunt ei și sunt cu toții minunați pentru că sunt, pentru că sunt ceea ce sunt, pentru că sunt așa cum sunt. Tu și Darul Creatorului sunteți Una. Ești doar ceea ce dăruiești. Ești Tot ceea ce dăruiești pentru că nu poți păstra nimic doar pentru Tine. Nu este în Tine nimic de ne-dăruit. Totul este dăruit în fiecare clipă în Totalitate. Nu ești nici mai mult și nici mai puțin. Tu ești Darul în Totalitatea Sa. Creatorul este Creația Sa. Creația ta este Darul Creatorului. Ești ceea ce creezi și de aceea spunem că suntem ÎmpreunăCreatori. Fiecare dintre Noi și El. Fiecare dintre noi cu fiecare dintre noi. Toți suntem Darurile Lui, toți suntem El. Putem fi toți împreună doar Unica Ființă, nu putem fi separați prin nicio operație cosmică de Sursa a Tot Ce ESTE. Nu putem fi în afara Creației pentru ca Domnul Zeu, Uni-Versul, Multi-Versul nu are exterior.

Suntem Ființa Divină, suntem Zei și Zeițe, suntem Însăși Creația, suntem Darul Divin. Nu poți dărui nimic exterior Ție pentru ca nu există un exterior. Ești pretutindeni în multidimensionalitatea Creației.

Ești Multi-Versul în Înfinitatea Sa și ești în Deplină Armoniei cu ceea ce ești. Ceea ce ești este Frecvența Ta. Ia aminte la propria-ți Frecvență pentru că aceea este Izvorul din care te naști și în care ființezi în fiecare clipă. Frecvența Ta este Darul Tău. Ești Tu. Nu poți vibra altfel decât vibrezi pentru că nu poți fi altcineva. Tu ești doar Tu și în același timp, Tu Ești Infinitul, aceasta este Axioma Creației. Te poți dărui doar pe Tine și în același timp, dăruiești Totalitatea. În lumea materială poți dărui orice obiecte, orice cuvinte, orice gesturi, dar ține minte că orice vei dărui, vei transmite aceluia sau acelora căruia sau cărora îi sau le daruiești, doar Frecvența Ta. Nu poți dărui nimic din tot ce există sau din ce ești care să nu-ți poarte Frecvența către cel ce primeste sau către cei ce primesc. El, ea, ei, pot primi sau nu Darul Tău. Te pot primi sau nu pe Tine. Este decizia lui, a lor și este Suverană. Dăruiește spre A Fi pentru că doar dăruind, doar dăruindu-te, EȘTI.”

„Tu ești Darul Creatorului. Un Dar de Conștiință. Un Dar al tuturor Darurilor Celeste. Conștientizarea Calității de Dar al Creatorului pe care Acum ai înțeles-o, Calitate ale cărei coordonate complexe vei continua să le descoperi pe durata întregii tale Vieți, îți vor deschide ferestre largi și luminoase în Inimă și în Minte prin care vei putea vedea, prin care vei putea cunoaște și prin care vei putea experimenta Infinitul, Sublimul Holo-Fractal al Creației.Vei cunoaște Înțelepțirea ca pe un fenomen dinamic ce va crește în tine în Armonie cu Spirala Ascendent Deschisă a Vieții. Cunoști și recunoști această progresie omniprezentă în Întreaga Creație. Orice fenomen crește și descrește conform acestei curbe. Orice formă naturală a fost creată respectând această progresie. Doar omul în creațiile sale o ignoră și ignorândo de cele mai multe ori, obține ceea ce este de așteptat, dizarmonie și implicit, suferință. Ignorarea Spiralei Vieții se manifestă în mai toate activitățile creative curente, de la Arhitectură la Veșminte. Viața ta este o Călătorie Unică, este un Vers pe care Creatorul îl rostește prin Tine. Corabia ta te va purta pe Oceanul Conștiinței Infinite oriunde Intenția ta se va manifesta. Poți călători pe Ramurile Timpului, poți cunoaște și experimenta Alchimia Nemuririi în Trup, poți cunoaște Tainele Alchimiei Creației. Poți cunoaște și experimenta Puterea Infinită a Iubirii și înțelege astfel de ce toți Înțelepții din toate timpurile ne-au îndemnat să pășim pe Calea Iubirii și și-au rostit Iubirea în fiecare clipă a timpului lor petrecut la Pieptul Mamei Pământ și prin fiecare Cuvânt pe care ni l-au dăruit. În clipa în care conștientizezi că ești un Dar al Creatorului pentru tot ce este Firea Înconjurătoare, pentru Mama Pământ, pentru toți semenii tăi și pentru toate celelalte Ființe ale Pământului, înțelegi că odată cu Viața, ai primit o Menire, că ai un Rost pe care urmează să îl afli, Că ai o Calitate, o Potențialitate pe care urmează să o valorifici în această Viață. Că ai un Talent prin care poți creea și prin care poți dărui Firii Înconjurătoare tot ceea ce tu ești, Darul Ființei tale. Înțelegi Acum și cum poți aduce în Manifestare tot ceea ce dorești. Înțelegi că Intenția ce se naște din Iubire, creează Energia care aduce în Manifestare obiectul Intenției. Înțelegi că Răbdarea este acel timp pe care îl acorzi Uni-Versului pentru a aduce în Manifestare Darurile pe care Simțul cel Bun manifestat în Inima ta de Inima ta, te îndeamnă să le oferi Firii Înconjurătoare, Ființelor din Orizontul Vieții tale. Înțelegi că Viața ta este o Capodoperă a Firii, că este în Firea Lucrurilor ca fiecare om să ființeze în Bucurie și să pășească pe Calea Cunoașterii și a Înțelepțirii.”
Fragment din Capitolul: „A Dărui” este Bucuria Împlinirii

„Toate dependențele noastre sunt comodități nocive. Expresia este intenționat pleonastică pentru a scoate în evidență nocivitatea tuturor dependențelor în care suntem prinși ca în plasa unui păianjen uriaș. Orice dependență este o comoditate, o auto-lipsire de Libertate. O lipsă de determinare de a acționa. Comoditatea este un cuvânt de alint, de înțelegere, de îngăduință pentru lenea de a păși pe Calea Autocunoașterii, a Cunoașterii, pe Calea dobândirii Înțelepciunii. Calea Cunoașterii este Calea Înțelegerii Darului cu care am fost cu toții hăruiți în clipa în care am primit un Trup și o Minte în care Ființa noastră s-a înveșmântat pentru a ființa la Pieptul Mamei Pământ. Lenea este nocivă, este ucigătoare pentru Spirit. Lenea îți frânge Aripile de Înger și te transformă într-un sclav. Îți încetinește Evoluția. Îți îmbolnăvește Trupul și Mintea. Lenea este Cauza care a făcut posibilă apariția sclaviei pe Pământ. O Ființă Liberă nu poate fi pusă în lanțuri pentru că nu poate cădea în plasa hipnotică a falselor valori, a dogmelor de orice fel ar fi acelea, a modelelor preformate. O Ființă Liberă pășește pe Calea sa. Experimentează. Cunoaște. Se înțelepțește și este ea însăși un Dar pentru toate celelalte Ființele din Orizontul Vieții sale, pentru Sfera Vieții Planetare și deopotrivă pentru Mama Pământ. Darul celor din jur ești Tu. Darul definește o acțiune și chiar dacă în Limba Română este un substantiv, el este în valoare absolută un verb și un predicat pentru că definește o împărtășire a tot ceea ce Tu Ești. Cuvântul Dar nu este sinonim cu cuvântul cadou. Cadou este sinonim cu pomană cu toate că astăzi mulți oameni îi atribuie un sens asemănător cu al cuvântului Dar. Așadar nu facem cadouri ci dăruim. Folosește acest cuvânt minunat al Limbii Române și toate Darurile tale fie acelea din Inimă sau doar obiecte vor purta Iubirea ta. Darul este acțiunea de a radia în jurul tău Cunoașterea, Înțelepciunea și Iubirea pe care le-ai dobândit prin eliberarea de dependențe. Libertatea definește și ea o acțiune deși este tot un substantiv din punct de vedere gramatical. Libertatea definește Mișcarea către Lumină, către Cunoaștere, către Înțelepciune. Libertatea nu este ceva static. Statică este doar sclavia. Sclavia înseamnă moarte. Doar moartea este nemișcare. Sclavia înseamnă absența dorinței de a dobândi Cunoaștere, absența dorinței de a te înțelepți, de a experimenta. Sclavia înseamnă absența Iubirii. Absența setei de a fi. De aceea îți spun că lenea este sclavie, pentru că semnifică absența dorinței de a Cunoaște. Libertatea înseamnă Evoluție. Înseamnă Ascensiune. Te-ai gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă un alpinist ar fi brusc cuprins de lene? Nu doar că și-ar pune propria Viața în pericol dar ar pune în pericol și Viețile tuturor celorlalți din echipă. Dacă i-a fi lene să bată încă un piton și să asigure încă o coardă, ar putea pieri în câteva clipe. Dacă unui șofer i-ar fi lene la un moment dat să vireze urmând șoseaua sau să frâneze? Pare absurd ce îți spun dar nu este cu nimic mai puțin grav să-ți fie lene să pășești pe Calea Cunoașterii. Ignoranța face cele mai multe victime. Miliarde. Un război produce mult mai puține victime în comparație cu victimele făcute de ignoranță. Gândește-te la toți oamenii care mor în fiecare clipă doar pentru că nu au știut spre exemplu că Atitudinea lor lipsită de Respect de Sine a determinat manifestarea în Trup și în Minte a unor suferințe teribile care în final i-au răpus, uneori după suferințe inimaginabile. Gândește-te la toți oamenii care mor doar pentru că nu s-au putut elibera de anumite dependențe. Drogurile, alcoolul, tutunul, sunt dependențele vizibile pe care le cunoaște întreaga omenire dar nu sunt nici pe departe singurele cauzatoare de mari suferințe și de moarte. Dependența de o alimentație nepotrivită produce la rândul ei o mulțime de suferințe cronice și în final scurtarea Vieții cu zeci de ani uneori.”
Fragment din Capitolul: Cât de dependent(ă) ești?

Cuprinsul cărții:

Prolog …………………………………………………….. 9
„A Dărui” este Bucuria Împlinirii ………………. 15
Clipa în care ai devenit conștient ……………….. 27
Darul Omnișcienței ………………………………….. 39
Darul Omniprezenței ………………………………… 51
Darul Omnipotenței …………………………………. 63
Cât de dependent(ă) ești? ………………………….. 75
Primul punct de pe Lista Ta ………………………. 87
Liniștea Inimii …………………………………………. 99
Biblioteca Noului Născut …………………………..110
Recunoștința …………………………………………….123
Banul la ban trage! ……………………………………135
Emoții ……………………………………………………..148
Copilul fără vârstă …………………………………….159
Fiecare zi este o Sărbătoare ………………………..170
Înapoi pe Marte? ……………………………………….183
Taina proverbelor și a zicătorilor …………………195
E vremea Florilor de Onto ………………………….207
Fericire la plic? …………………………………………218
Jocul dea pendulul …………………………………….229
Bastonul de mareșal sau Toiagul de Înțelept? ..241
Viitorul din trecut ……………………………………..252
Ai verificat robinetul? ………………………………..264
Permite Creativității tale infinite să înfloreasc..275
Vezi-ți de treaba ta! ………………………………….. 286
Trei caiete ………………………………………………. 297
De partea ta …………………………………………….. 309
Răspunde tu, dacă știi! ……………………………… 320
Dacă aș avea eu o putere……………………………. 331
Oameni-Porumbei ……………………………………. 343
Depinde de tine ……………………………………….. 356
Mai taci odată… ………………………………………. 369
Treci la locul tău! …………………………………….. 381
O Omenire Sustenabilă prin Iubire …………….. 393
Dezțepenirea! ………………………………………….. 406
Cuvântul Înțeleptului ……………………………….. 419
Epilog …………………………………………………….. 431

Sursa: Editura Odris

Atenție!

Pentru comenzi din afara teritoriului României, vă rugăm să citiți informațiile de la: CUM CUMPĂR ?

Recenzii

Nota 
03-10-2018

Darul Ești Tu! de Paul Buică

O carte cu un preț mult prea mic pentru valoarea ei! Căutăm o viață răspunsuri la Întrebările Mari când putem să le găsim toate într-o singură carte! Aceasta!
O carte pe care odată citită, vrei să o reciteşti şi să o imprimi Înlăuntrul Tău..iar...şi iar... şi iar...! Asta mi s-a întâmplat mie!

  • 1 din 1 persoane au considerat aceasta recenzie utila.

Scrie-ti parerea!

Scrie o recenzie

Darul Ești Tu! - nr.3 de Paul Buică

Darul Ești Tu! - nr.3 de Paul Buică

Darul Ești Tu! -  de Paul Buică, cartea numărul 3 a Colecției Andronicon

Accesorii

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: