Servicii

Informații

Oferte speciale

Momentan nu exista oferte speciale.

Latest posts

Cărţi

EDITURA ODRIS

Editura Odris promovează permanent prin cărțile pe care le-a publicat și pe care le va publica în viitor, buna-înțelegere între toate națiunile lumii, viața în deplină armonie cu Legile Uni-Versului și ale Firii Înconjurătoare, cu Legile Frumoase ale strămoșilor noștri cunoscute sub denumirea de Legile Belagine sau Obiceiul Pământ...

EDITURA ODRIS

Editura Odris promovează permanent prin cărțile pe care le-a publicat și pe care le va publica în viitor, buna-înțelegere între toate națiunile lumii, viața în deplină armonie cu Legile Uni-Versului și ale Firii Înconjurătoare, cu Legile Frumoase ale strămoșilor noștri cunoscute sub denumirea de Legile Belagine sau Obiceiul Pământului. Promovează extinderea cunoașterii, autocunoașterea și căile de urmat pentru dobândirea prosperității individuale și generale, principiile vieții în armonie cu natura, ființarea în adevăr, în lumină, în iubire și construirea unei omeniri a bunei-înțelegeri și a Iubirii. În cartea Darul Ești Tu! sunt prezentate o serie de aspecte ale conștientizării potențialului infinit existent în fiecare ființă. Editura Odris publică și promovează cărțile care împărtășesc idealul construirii unei omeniri a armoniei, a prosperității generale și a păcii. Acest concept este prezentat în cartea: Construim o Lume Nouă.

Vom publica o colecție de cărți destinate celor care doresc să-și întemeieze gospodării sustenabile, independente, autarhice în mediul rural, la câmpie și la dealuri. Aceste cărți vor cuprinde proiecte de case naturale, proiecte de ferme de familie, proiecte de ateliere meșteșugărești și o multitudine de idei, liste care cuprind suma uneltelor, sculelor de mână, dispozitivelor și utilajelor necesare pentru fiecare proiect în parte precum și modul în care se poate întocmi un proiect de familie, așa cum este descris în cartea Dă-i Uni-Versului de Lucru! - carte deja publicată de Editura Odris.

Pentru femei pregătim o colecție de cărți ce va avea ca subiecte: manufacturării în gospodărie a țesăturilor din fibre naturale și a obiectelor de vestimentație, a produselor cosmetice naturale, a preparatelor culinare și a conservelor naturale destinate asigurării cantității necesare de alimente pe perioada sezonului friguros.

Pentru bărbați pregătim o serie de cărți destinate deprinderii unei serii de meșteșuguri și tehnici de construire a unei locuințe naturale și a altor tipuri de construcții precum și tehnici de manufacturare a obiectelor necesare într-o gospodărie inclusiv a jucăriilor din lemn, a mobilierului interior și de grădină, a serelor și solariilor.

O altă serie de cărți va fi destinată creșterii plantelor, a pomilor fructiferi și a ciupercilor.

În acest fel, cei ce doresc să-și construiască o gospodărie în mediul rural, vor avea la dispoziție o serie de cărți cu caracter informativ în legătură cu sutelor de aspecte pe care este bine să aleagă să le supună propriei atenții și analize înainte de a decide să fac acest pas important pentru următoarea perioadă a vieții lor.

Despre Autori

Ramona Dumitrescu este designer de interior, este un creator de obiecte de artă și de obiecte decorative, de bijuterii și de veșminte. Lucrările de pictură, tapiseriile, lucrările de sculptură ale domniei sale sunt absolut încântătoare și ne permit să simțim o undă luminoasă, pură, diafană ce reverberează din sensibilitatea feminin-pământeană și din emoția celestă pe care le radiază artista Ramona Dumitrescu. Este pasionată de tehnicile vechi și noi de manufacturare a firelor, a  țesăturilor și a broderiilor tradiționale românești și extrem orientale. În egală măsură este pasionată de bucătăria tradițională românească și de cea a îndepărtatului orient. O serie din cărțile domniei sale, aflate acum în pregătire, se adresează tuturor femeilor care doresc să manufactureze pentru ele și pentru cei dragi lor, veșminte tradiționale din fibre naturale pe care să brodeze simboluri geometrice și florale vechi sau să creeze motive pe care le simt că sunt în rezonanță cu firea lor, cu preocupările și cu dorințele lor.

Ramona Dumitrescu este o cercetătoare a tainelor plantelor tămăduitoare și își dedică o parte importantă din timp preparării leacurilor și produselor cosmetice naturale pentru sine și pentru familia domniei sale. O altă serie de cărți se va adresa femeilor care doresc să experimenteze rețete pentru preparate destinate sezonului rece, rețete pentru fabricarea în casă a unor preparate și băuturi cu durată foarte lungă de păstrare.

Am întrebat-o pe această bănățeancă frumoasă și plină de viață, care este în opinia domniei sale rolul și locul femeii în lumea noastră actuală. Ne-a dăruit aceste cuvinte:

„Toate femeile lumii au o menire cunoscută și veche de când lumea. Cele care aleg să o afle și să o împlinească, vor putea trăi în bucurie și în pace sufletească pentru că vor cunoaște adevărata dimensiune cosmică a iubirii. Suntem create pentru a naște prunci, pentru a-i crește și pentru a le hrăni permanent dorința de a ști. Putem să ne realizăm visurile profesionale, putem excela în oricare din profesiunile sau meseriile pe care ni le-am ales și în același timp ne putem crește cu iubire pruncii și pruncuțele. Așa cum bine-știut este, bărbații sunt cei care aprind focul iubirii, iar femeile sunt cele hărăzite să întrețină veșnic viu acest foc sacru. Dacă facem totul cu răbdare și cu iubire, avem timp să le facem pe toate câte le dorim și să trăim împlinirea lor. Viața nu este nici pe departe scurtă, ea doar pare scurtă atunci când te grăbești. Concurența dintre femei și bărbați, la fel ca orice concurență manifestă în planul social, duce la stingerea focului sacru al iubirii. Este de neconceput să ne crească niște străini copiii și noi să ne petrecem doar două sau trei ore pe zi cu ei și asta doar seara, atunci când suntem ostenite de multele ore petrecute la serviciu. Această situație duce la slăbirea și ruperea în cele din urmă a legăturii afective dintre copii și părinți, legătură care nu se poate menține și nu se înnoda prin cumpărarea unor jucării scumpe și cu excursii în țările calde sau la schi. Eu sunt adepta familiei tradiționale, a familiei în care bărbatul și femeia își cresc pruncii și își fac împreună treburile gospodărești. Aș completa spunând încă două lucruri. Primul, sunt adepta nașterii pruncilor pe cale naturală în intimitatea și curățenia căminului așa cum au născut dintotdeauna femeile neamului nostru. Al doilea, femeile vor fi fericite și împlinite din toate punctele de vedere, atunci când vor reveni la modul de viață tradițional, la viața de familie împlinită în iubire așa cum au trăit sute și sute de generații bunii și bunele neamului nostru pe acest pământ frumos, bun și bogat.”    

Paul Buică este un căutător în cel mai profund sens a cuvântului. Preocupat fiind încă din adolescență să își extindă cunoașterea științifică și în egală măsură, să pătrundă tot mai profund în tainele autocunoașterii, a început să studieze și să practice o serie de arte tradiționale orientale și să studieze în același timp artele tradiționale românești. Mai târziu, la începutul anilor maturității, scriitorul Paul Buică a început să studieze artele tradiționale europene, istoria artelor, tehnologiile antice și moderne, arhitectura organică, efectul de formă și arhitectura bionică. Un loc prioritar în preocupările domniei sale îl reprezintă construcțiile naturale și conceptul de viață în deplină armonie cu natura, gospodăria autarhică, evoluția spirituală în interiorul cuplului, conceptul satului ecologic, conceptul comunităților sustenabile, refacerea ecosistemelor și refacerea habitatului planetar.

Scriitorul împărtășește prin cărțile sale o vastă experiență pe care a acumulat-o în peste cincizeci de ani de studiu și de experimentare. Cărțile domniei sale sunt un îndemn la extinderea permanentă a cunoașterii și autocunoașterii prin studiu individual și în egală măsură, prin experimentare. În plan social, Paul Buică este o prezență mai mult decât discretă. Preferă să își dedice cea mai mare parte a timpului studiului, scrisului și lucrului în grădină și în livadă.  

Seria Dhyanna, Prințesa Dacă și romanul Pientra ne dezvăluie natura emoțională a scriitorului Paul Buică: dragostea și recunoștința cu care studiază cunoașterea și înțelepciunea strămoșilor noștri Traco-Geto-Daci, limba pe care aceștia o vorbeau, simbolistica deosebit de complexă, alfabetul și scrierea pe care ei o foloseau. Cuvintele cărților sale poartă încărcătura emoțională a timpurilor de demult, a unei lumi atât de diferite de cea în care trăim astăzi, a ființării în armonie cu Legile Belagine, încât de multe ori ne oprim din lectură și ne imaginăm că suntem cumva în acea lume de basm a străbunilor noștri. Întrebat fiind despre cărțile sale, autorul ne-a răspuns zâmbind:  

„Despre cărțile mele vă pot dărui foarte puține cuvinte, prefer să las cărțile să se rostească în Liniștea Inimii cititorului. Scriitorul, asemeni fiecărui muzician, sculptor, pictor, poet, dăruiește prin arta sa ceea ce el primește din Nevăzut, din Infinita Cunoaștere a Multi-Versului. El este un fel de releu care funcționează la maximum doar în momentul în care trăiește acea stare unică în care primește și redă aproape automat și cu fidelitate ceea ce izvorăște din Inima sa. În restul timpului, el este asemeni tuturor celorlalți oameni și este bine de știut și de conștientizat că fiecare om este un creator înnăscut. Singura diferență este aceea că unii pășesc pe această Cale, poate pentru că au fost îndrumați direct sau indirect pe acest drum, iar alții au ales cu sau fără voia sau știința lor să meargă pe alte poteci ale Vieții. Părinții mei mi-au alimentat setea de cunoaștere și le mulțumesc pentru atitudinea lor. Este esențial ca toți părinții să alimenteze setea naturală de cunoaștere a copiilor lor dacă doresc ca aceștia să evolueze și să-și valorifice potențialul infinit cu care s-au născut. Un dictator le spunea mai demult soldaților săi că fiecare dintre ei poartă în ranița sa bastonul de mareșal. Eu știu că fiecare om poartă în inima sa Toiagul Înțeleptului și că depinde în mod exclusiv de fiecare om dacă va atinge nivelul de Cunoaștere al unui Înțelept.”

Mai multe

Cărţi Contine 9 produse.

Subcategorii

 • Colecția Dhyanna

  Cărțile din Trilogia „Dhyanna Prințesa Dacă” ale Colecția Dhyanna ne aduc în Dar povestirea minunată, inspiratoare și plină de Înțelepciune a Căii Cunoașterii de Sine și a Cunoașterii Firii Înconjurătoare, a Cunoașterii Tainelor și Legilor Uni-Versului, a cunoașterii și valorificării Potențialului Nemărginit cu care ne naștem toți, fără excepție. Tainele pe care le deslușește tânăra Prințesă Dhyanna îndrumată fiind de Înălțații Înțelepți Daci, sunt adevăratele Căi ale Desăvârșirii și ale dobândirii Nemuririi în Trup. Călătorind în Văzut și în Nevăzut, în Multi-Vers și în Locurile Sacre ale Mamei Pământ, pe Ramuri de Timp pe care le-am crezut demult uitate undeva în Profundul fiecăruia dintre noi și pierdute pentru totdeauna din Mentalul Colectiv, Prințesa Dhyanna are mereu alături Ființe Dragi și Ocrotitorii Călăreți de Smarald.

  Este un Proiect conceput în douăsprezece volume, mai precis patru trilogii. Le vom dărui cititorilor noștri treptat, pe măsură ce autorul va decodifica informația primită din Nevăzut și pe măsură ce va așterne pe hârtie această povestire despre care putem spune doar că este mai mult o Călătorie ce generează o permanentă Alchimie Interioară decât lectura unei povestiri ce poate părea la prima citire, istorică sau științifico-fantastică. Nu știm pe ce Ramură de Timp s-au petrecut cele ce sunt povestite în aceste cărți. Nu știm pe ce Ramura de Timp ființează astăzi frumoasa și viteaza Prințesă Dacă, dar citind povestirea veți descoperi că Regina și deopotrivă Zeița Dhyanna ființează în și prin fiecare dintre noi. Pe Căi neștiute nouă, Zeița produce un Efect Alchimic de despietrire a Inimilor noastre.

 • Colecția Andronicon

  Cărțile publicate până acum și cele pe care Editura Odris le va publica în viitor în Colecția Andronicon fac parte dintr-o categorie distinctă de cărți de dezvoltare personală, de evoluție spirituală și de împlinire, înfăptuire și devenire prin Cunoaștere și prin Autocunoaștere. Toate aceste cărți au fost construite pe fundamentele Cunoașterii și Înțelepciunii moștenite de la Stră-Moșii noștri Pelasgi, Atlanți și Traco-Geto-Daci. Întreaga moștenire spirituală și culturală a înaintașilor noștri ne-a fost transmisă pe căi directe prin Simboluri, prin Legile care guvernează Uni-Versul, Multi-Versul și Infinita Creație, prin Tainele Uni-Versului Holo-Fractal, prin Tainele Multidimensionalității Interioare și ale Firii Înconjurătoare și prin Tainele păstrate în fiecare literă, în fiecare sunet și în fiecare Cuvântul Rostit.

  Cărțile Colecției Andronicon se adresează celor care au ales să-și extindă Cunoașterea, să experimenteze și să dobândească Înțelepciunea, să-și împlinească Visul și să se ridice din omul de lut în Om Solar, să-și cunoască Potențialitatea Infinită din Interior și să o valorifice, să dobândească Nemurirea în Trup prin Transmutare Alchimică și să facă din Viața lor o Capodoperă în folosul lor și al întregii Omeniri. Învățătura veche ne spune că Zeii au fost la început oameni asemenea nouă și că au evoluat în Înțelepți și Înțelepți înălțați ce pot călători pe toate Ramurile Timpului în timp real, Înțelepți ce și-au dobândit Nemurirea în Trup și și-au valorificat Darurile Omniprezenței, Omniscienței și Omnipotenței. Există în fiecare dintre noi acest Potențial de a evolua. Toți avem în raniță atunci când ne naștem un baston de mareșal și un Toiag de Înțelept. Depinde doar de noi pe care dintre acestea alegem să-l purtăm în această Viață. Menirea cărților Colecției Andronicon este de a împărtăși cititorilor existența Potențialului Infinit aflat în Inima fiecăruia dintre noi.

 • Colecția Hyperboreea

  În Colecția Hyperboreea veți putea citi o serie de romane inspiraționale cu conținut dens de trăiri interioare, cu elemente de descoperire a Tainelor Firii Înconjurătoare, cu informații folositoare legate de moduri de comunicare nemijlocită cu ceea ce se manifestă în Orizontul Vieții noastre, cu obiceiuri ce țin de Tradiția Stră-Moșilor noștri, cu Taine ce sunt păstrate în Cuvânt, în Piatră și în alte structuri văzute și nevăzute ale lumii noastre de pe Pământ.

 • eBooks

  Cărțile Editurii Odris, în format electronic

Se afiseaza 1-9 din 9 articole
Se afiseaza 1-9 din 9 articole